Foto: Pieter Postma

Je bent hier:

NRC fotowedstrijd

In 2017 organiseert NRC in samenwerking met Kamera Express en Nikon een fotowedstrijd. Elke maand kunnen (amateur)fotografen een foto insturen die aansluit op het thema van de maand.
De foto moet aan een aantal voorwaarden voldoen: passend binnen het thema, gemaakt zijn in 2017 en bij voorkeur gemaakt in Nederland.  Een vakjury kiest iedere maand een favoriet. Daarnaast heeft het publiek de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriet. De jury bestaat uit Natalia Toret (Chef fotoredactie NRC en voorzitter), Ilvy Njiokiktjien, Wilfried de Jong en Sacha de Boer

Mijn Plek
Voor de maand juli zijn NRC en Kamera Express een samenwerking aangegaan met het FryslânPhoto Festival. Deze maand was het thema van de fotowedstrijd ‘Mijn Plek’.
De Top 10 van de vakjury en de publiekswinnaar worden tijdens het FryslânPhoto Festival getoond. De winnaar van de maand juli met als thema ‘Mijn Plek’ is Bouwe Brouwer.
„Deze foto toont de kunst van het weglaten in optima forma”, volgens de jury. „De kleur werkt vervreemdend, het geeft de foto een Twin Peaks-achtige sfeer.” En: „Het thema zit hier goed in verwerkt. In zijn eenvoud heel tof. ”

Winnaars juli 2017 – thema Mijn Plek
Bouwe Brouwer
Karin Veenendaal
Chantal van Kollenburg – Dementie, alleen en verloren in je eigen huis
Maartje Brockbernd – 99 and counting
Anneke Bloema – Mijn plek, mijn plek
Debbie Kleijn – Verstoppen
Cyril Wermers – Mijn plek
Cor Boers – Al dromend
Guus Gustafsson – Bezig hun plek te vinden
Peter Weideman – My Place… not yours!
Publieksprijs Guy Bostijn – Sunny stairs

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren