Foto: Robin de Puy

Je bent hier:

Fotografiebeurs op zondag 15 oktober

De grootste “Donkere Kamer” (doka) van Nederland komt in Leeuwarden. Tijdens de fotografiebeurs C-leeuwarden op 15 oktober in de Neushoorn in Leeuwarden kun je kennismaken met “oldskool” zwart-wit afdrukken. Veel mensen die tegenwoordig fotograferen hebben nooit kennis gemaakt met de magie van het zelf afdrukken. Wat vroeger heel gewoon was, is nu exotisch geworden. Om de drempel weg te nemen en om de mogelijkheid te bieden om mensen zelf een mooi print te laten maken, is er een gigantische doka georganiseerd. Er zal een zaal vol met vergroters en ontwikkelbakken gezet worden om zelf je negatiefje eens af te drukken op echt fotopapier. Neem dus een mooi kleinbeeldnegatief mee en ga, eventueel onder begeleiding, aan de slag in de donkere kamer.

Ontbijt
C-Leeuwarden is een kleinschalig, regionaal fotografie- evenement dat inmiddels voor de derde keer plaats vindt en dit jaar onderdeel uitmaakt van het Fryslân Photo Festival. Gemiddeld mogen we ongeveer 400 bezoekers ontvangen die tussen 10.00 en 17.00 de beurs bezoeken. Bij voldoende aanmeldingen starten we de dag met een “fotografenontbijt”. Van 9.00 tot 10.00 is er de mogelijkheid om met collega’s een lekker ontbijt te nuttigen, je te presenteren en eens kennis te maken met andere fotografen.

Robin de Puy
Heel trots zijn we dat de fotograaf des vaderlands Robin de Puy over haar werk gaat vertellen. Ook de Leeuwarder actiefotograaf Ydwer van der Heide is van de partij. Hij reist de hele wereld over voor extreme sportfotografie en voornamelijk Kitesurfen. Nico Brons zal ons inwijden in de magische wereld van de Smartphone fotografie. Het is nu tien jaar geleden dat de Iphone uitkwam en inmiddels is het gemeengoed geworden en heeft vrijwel iedereen een smartphone. Maar je kunt er ook hele mooie foto’s mee maken. Nico Brons legt het ons allemaal uit.

Gedurende de dag zijn er enkele live photoshoots met een model om de mogelijkheden van studioverlichting te laten zien. Natuurlijk zijn er ook enkele bedrijven, fotoclubs en fotografie- opleidingen die zich presenteren.

Meer info
Kijk voor meer informatie op www.c-leeuwarden.nl.