Nieuws

Zaterdag 13 oktober om 14.00 geeft Jan Dirk van der Burg (dit jaar fotograaf des vaderlands) een Fotolezing in de De Kanselarij.
Jan Dirk van der Burg (1978) fotografeert en filmt.
Ook maakt hij boeken en is naast Twitterbiograaf ook de landelijke autoriteit op het gebied van Olifantenpaadjes.

Prijs: €7,50, incl. koffie en thee

Opgeven via: info@fryslanphoto.com of bij de balie in het festivalhart Zaailand (vanaf 4 okt.)
Inloop: 13.30, start 14.00

Evenement op Facebook

Jan Dirk van der Burg (1978) fotografeert en filmt.
Ook maakt hij boeken en is naast Twitterbiograaf ook de landelijke autoriteit op het gebied van Olifantenpaadjes.

Zijn bekendste werk is het fotoboek Olifantenpaadjes (2011), een optimistische aanklacht tegen een landschappelijke misstand en een ode aan de kortste weg van A naar B. Daarnaast bundelt hij de mooiste twitteraccounts van Nederland tot autobiografische bloemlezingen in de lopende serie Tweetbundels. Sinds hij in 2004 afstudeerde met een serie over Kantoorcultuur belandde hij in een fotografische niche van inspraakavonden, vergaderingen en cursussen. De wereld onder het systeemplafond.

Hij heeft ook de wekelijkse beeldcolumn #heerlijkgenieten in Volkskrant Magazine, maakt hij met Marcel van Roosmalen de serie Nederland onder het Systeemplafond voor De Correspondent en heeft hij een theatervoorstelling over zijn werk – ZIE JE NIET VAAK uw favoriete fotoshow – die hij deze zomer op de parade speelde samen met Flavia Faas.

Jan Dirk is al jaren Pandist, de geuzennaam voor de bewuste Fiat Panda rijder. Hij woont en werkt in Amsterdam.