Nieuws

Net als vorig jaar geeft het Participatieproject – onderdeel van het festival – speciale aandacht aan wijkbewoners van Leeuwarden en nieuwkomers. Met dit keer naast het fotoproject, pop-up fotostudio’s en instameets in de wijken.

 

Mensen verbinden
Ook in Fryslân hebben we te maken met een grote groep vluchtelingen, nieuwkomers. Helaas geldt voor veel mensen: onbekend maakt onbemind. Het foto-participatieproject doet hier iets aan door Leeuwarder wijkbewoners én nieuwkomers samen op pad te sturen met een camera. Tijdens de eerste editie van het fotofestival bleek dit een groot succes. Prachtige foto’s werden er gemaakt, met als afsluiting een bijzondere groepsexpositie. Maar het belangrijkste, er was verbinding ontstaan tussen beide groepen. Ook dit jaar gaan de deelnemers aan het project na een korte fotocursus samen de hort op. In de wijk, in hun eigen leefomgeving, op straat, in de stad maar ook daarbuiten. Om mooie beelden te maken en vooral, om te verbinden. Met elkaar en met de rest van de wereld.

 

Gratis foto van jezelf
Wil je graag een mooie portretfoto van jezelf? Dat kan! Kom tijdens het FryslânPhoto Festival naar de pop-up fotostudio in de wijk. Laat je gratis op de foto zetten door één van de deelnemers aan het foto-participatieproject. Je vindt de pop-up fotostudio’s in de wijken Heechterp/Schieringen, Aldlân/Nylân, Wielenpôlle en Bilgaard.

Doe mee met de Instameet
Instameets zijn over de hele wereld enorm populair en ook in Nederland worden er steeds meer georganiseerd. Het is een fenomeen dat zijn populariteit dankt aan Instagram, een social media-app voor de smartphone. Tijdens een Instameet ga je er gezamenlijk op uit om een straat, evenement of ander onderwerp vast te leggen. Het is dé manier om mensen te ontmoeten, in beweging te komen, mooie foto’s te maken en ook niet onbelangrijk, om jezelf te vermaken.

Van wereldwijd gaan wij de wijk in!
Het enige wat je nodig hebt, zijn je smartphone met daarop de Instagram-app, een Instagram-profiel en je goede humeur. Iedereen is welkom!


Waar zijn de pop-up fotostudio’s te vinden

6 oktober – Aldlân/Nylan – parkeerterrein Willem Alexanderplein
13 oktober – Bilgaard – centrale plein winkelcentrum
20 oktober – Wielenpôlle: parkeerterrein AH XL
27 oktober – Heechterp/Schieringen: parkeerterrein Poiesz supermarkt

Verzamelen voor het meedoen aan de instameet: om 13.30 uur bij de pop-up fotostudio